Application Project
Berghs School Of Communication
Communication Design
Fictional Project
2019
Hästens 
Identity Design
︎

Introducing Hästens Nomad and Solveig, working together to bring you quality sleep among the stars.

Hästens är sveriges äldsta sängtillverkare. Men det har inte stoppat dem från att konstant finslipa och utveckla sitt hantverk – alltid med människans sovvanor i fokus.
År 1952 utsågs de till kunglig hovleverantör. Samma år köpte Svenska Amerikalinjen Hästens sängar till kryssningsfartyget M/S Gripsholm. Sedan dess har Hästens sett till att vi sover gott – oavsett vilka vi är, och var i världen vi befinner oss.
Idag håller vår värld på att expandera. SpaceX har redan sålt de första biljetterna till en resa runt månen, och har som mål att etablera den första bemannade basen på Mars mellan år 2020 och 2024. Mycket förändras. Men något som alltid kommer att förbli, är människans behov av en god natts sömn.
Hästens Nomad, Hästens egna rymdprogram har tillsammans med Nasa och SpaceX utvecklat en lätt och transportabel futon, särskilt framtagen för framtidens interplanetära resenärer. Det tillhörande smart-hemmet Solveig är konstruerat för ett komfortabelt liv på Mars. I och med det här samarbetet kan SpaceX garantera sina resenärer sömn av högsta kvalité, samtidigt som Hästens kan profilera sig som framtidens sängtillverkare.

Alla kan inte åka till rymden. Men alla som drömmer om ett liv bland stjärnor och galaxer kommer att kunna få tag på Hästens Nomad i utvalda butiker samt på Hästens hemsida.


Meet Solveig, your new smart home system made for interplanitary living.